Boreal Banes lakkerere/karosseriarbeidere foran det nye godkjenningsskiltet.
Boreal Banes lakkerere/karosseriarbeidere foran det nye godkjenningsskiltet.

Siden lakkeringsverkstedet på Munkvoll i Trondheim sto ferdig i desember 2016, har det pågått en gradvis utvikling av både anlegget og bemanningen. Det startet med én lakkerer/karosserireparatør, i dag er de fire mann, hvorav én lærling.

– Fra å lakkere egne trikker og en del av Boreal Buss sine busser i Trondheims-området, har vi i dag utvidet kundegrunnlaget med Thorleifs Bussreiser, busser for Scania, togmotorer for Mantena og T-banedører for Sporveien AS i Oslo, sier daglig leder Eirik Rambech-Knoff i Boreal Bane.

Satser på personbil

Nå satser Boreal Bane i tillegg på personbilmarkedet. For å komme inn i dette markedet har de gjennomført en kapasitetsutvidelse av anlegget, ved å investere i et ekstra fyringsanlegg, slik at de kan fyre i begge lakkboksene samtidig. Dette sto ferdig i fjor. I tillegg har de fått utvidet mikserommet for blanding av lakk, samt gått til anskaffelse av løftebukk for personbil og nylig en rettejigg og måleutstyr, slik at de kan foreta oppretting av større kollisjonsskader.

– Vi har registrert oss som karosseriverksted og gjennomgått DBS-kurs, slik at vi har tilgang til å bruke forsikringsbransjens takseringssystem for bilskader, sier Rambech-Knoff.

Boreal Bane satser i personbilmarkedet.
Boreal Bane satser i personbilmarkedet.

Dyktige medarbeidere

Boreal Bane ble nylig godkjent av Statens vegvesen som skadeverksted 02 etter den nye verkstedforskriften som var gjeldende fra 1. november i fjor. Skadeverksted 02 gjelder for alle kollisjonsskader, slik at Boreal Bane i tillegg til småbulker kan ta de litt grovere kollisjonsskadene som medfører oppretting av strukturelle skader. 

– Denne godkjenningen får vi fordi våre ansatte har fagbrev og god kompetanse i både karosseriarbeid og lakkering fra merkeverksted, og dermed leverer arbeid av god kvalitet. I tillegg fordi vi har en kompetent og faglig dyktig ledelse og godkjente kvalitets- og miljøstyringssystemer som tilfredsstiller kravene i ISO 9001 og 14001. Det skader heller ikke at vi har et meget godt mekanisk verksted vegg i vegg med karosseri- og lakkverkstedet, som kan bidra med utstyr, kompetanse og kapasitet ved spesielle behov, sier Rambech-Knoff.

Boreal Bane starter nå med markedsføring av sine tjenester i personbilmarkedet i Trondheims-området. I moderne fasiliteter og med utstyr som er tilpasset dagens strenge miljøkrav, er selskapet stolt over å tilby lakkering av store og små kjøretøy. Planen er å etter hvert utvide bemanningen og utnytte kapasiteten i anlegget 100 prosent.

Boreal Bane ble nylig godkjent av Statens vegvesen som skadeverksted 02.
Boreal Bane ble nylig godkjent av Statens vegvesen som skadeverksted 02.