Vi er på utkikk etter imøtekommende bussjåfører som liker å jobbe med folk og som er opptatt av å kjøre sikkert i trafikken. 

Som lærling hos oss har du en egen fadder. Gjennom god opplæring, tett oppfølgning og tilrettelagt turnus skal du bli en trygg, sikker og serviceinnstilt sjåfør. Vi inngår lærlingkontrakt med deg fra du begynner å ta sertifikatet. På den måten får du lønn allerede før du begynner hos oss.

I løpet av første halvår i lærlingetiden gjennomfører du et 19-ukers kurs på en av de aktuelle landslinjene for å oppnå godkjent føreropplæring og yrkessjåførutdanning. Fordelene med yrkessjåførutdanningen er at du får dekket store deler av billappen (klasse B) og utgiftene til busslappen (klasse D).

Les mer på utdanning.no om hvordan du blir bussjåfør

 

Bussjåfør-lærling Roberto Henriques 

- Bussjåføryrket er undervurdert, slår Roberto Henriquez (20) fast.

Han er 20 år, og startet som lærling i Boreal da han var 18 år. 

Kjekt og trygt

- Dette er langt kjekkere enn hva folk tror, sier han, og trekker fram at bussjåførjobbene framfor alt er trygge jobber. Han trives med store kjøretøyer, er glad i å treffe folk, og liker å være i et serviceyrke. 

På spørsmål om ikke en 12-meter er den greieste og enkleste å kjøre, svarer han:

- Leddbussen blir som å kjøre en 12-meter, men med tilhenger!

Her har jeg fått prøve forskjellige kjøretøyer. Det er et godt utvalg av ulike busstyper, og de 18 meter lange leddbussene er min favoritt. De er behagelige, og slett ikke så vanskelige å kjøre som noen vil ha det til.

 

To år i lære

I august 2016 var læretiden over, og Roberto er ferdig utdannet bussjåfør. Nå kjører han for Flybussen i Stavanger. 

Han tok busslappen ved landslinjen i Sauda. Tiden med kjøretrening forut for fagprøven er en del av læretiden, og tar to år. Grensen på 18 år for å få ta busslappen er ny, og resultatet av en prøveordning. Tidligere var grensen på 21 år, og Roberto er litt i tvil om han hadde valgt bussjåføryrket dersom han måttet ventet til han ble 21 år.

Billig busslapp gjennom skolen

Som ledd i utdanningen på videregående, slipper ungdommene den store ekstrakosten det tidligere var å ta busslappen som voksen.