Vilhelmina Taxi – Lapplandsbuss er en buss- og taxioperatør i Västerbotten i Nord-Sverige. Hovedkontoret er i Vilhelmina, og selskapet har 60 medarbeidere. Selskapet drifter 42 busser og 19 biler. I tillegg medfølger tre eiendommer.

– Vilhelmina Taxi – Lapplandsbuss er en veldrevet familiebedrift med lang historie i Västerbotten. Selskapet vil utfylle Boreal, som har en sterk forankring i regionen, sier konsernleder Kjetil Førsvoll i Boreal.

Boreal drifter i dag busstransport i kommunene Bjurholm, Lycksele, Norsjö, Malå og Skellefteå, og har også signert kontrakt om drift av servicereiser i Västerbotten, som starter opp 1. februar 2024.

– Vi setter stor pris på å få nye dyktige medarbeidere med på laget. Vilhelmina Taxi – Lapplandsbuss og Boreal-konsernet deler felles verdier, og nå ser vi fram til å leve opp til Boreals visjon – la oss dra sammen, sier Førsvoll.

– Vi er glade for å bli en del av Boreal-laget. Selv om Boreal er et stort konsern og vi er en familiebedrift, deler vi grunnverdien om at det handler om mennesker, sier daglig leder Andreas Olofsson i Vilhelmina Taxi – Lapplandsbuss.

Boreal er et ledende mobilitetskonsern, og drifter kollektivtransport med buss, trikk, hurtigbåt og ferge over store deler av Norge og i Nord-Sverige. Konsernet driver i tillegg tur/charter, ekspressbuss og flybuss samt tilbyr bilutleie og reiser i inn- og utland. Hovedkontoret er i Stavanger, og Boreal har 2700 medarbeidere.