Kontrakten består av behovsstyrt trafikk, som hovedsakelig omfatter sykereiser og reiser for personer med nedsatt funksjonsevne. 

– Vi er svært fornøyde med at Boreal blir foretrukket som operatør for denne kontrakten, og ser fram til et godt samarbeid med Länstrafiken i Västerbotten. Sammen skal vi skape et tilbud til det beste for de reisende, sier konsernleder Kjetil Førsvoll i Boreal.

Kontrakten har oppstart 1. februar 2024 med en varighet på fire år.

– Servicereiser er en viktig og samfunnsnyttig tjeneste, og vi skal gjøre vårt ytterste for at passasjerene skal få en god og trygg reiseopplevelse, sier Førsvoll.

Kontrakten omfatter totalt 46 kjøretøy fordelt på områdene Sorsele, Vilhelmina, Storuman, Lycksele og Malå. Flere av kjøretøyene er spesialbygd for å ta rullestoler og også liggende pasienter. Kontrakten vil gi arbeid til rundt 50 sjåfører.

I Sverige drifter Boreal fra før busstransport i kommunene Bjurholm, Lycksele, Norsjö, Malå og Skellefteå.

– Boreal har en sterk forankring i regionen, og kjører i tillegg «bygdens lag» – Skellefteå AIK, som nå har kjempet seg fram til semifinale i den svenske hockeyligaen, sier Førsvoll.

Boreal og bærekraft

– Vi deler Länstrafikens visjon om å jobbe for positiv innvirkning på FNs bærekraftsmål. Sammen tilbyr vi gjennom denne kontrakten viktige tjenester som gir innbyggerne bedre logistikk i forbindelse med nødvendige helsetjenester. Dette arbeidet støtter særlig opp FNs bærekraftsmål om bedre helse, innovasjon og infrastruktur, og samarbeid for å nå målene, sier Førsvoll.

Boreal er et ledende konsern innen mobilitet, og drifter kollektivtransport med buss, båt og bane. Hovedkontoret er i Stavanger, og Boreal har 2700 medarbeidere. Boreals hovedkontor i Sverige er i Skellefteå.