Når du besøker vår nettside, vil nettleseren din laste ned informasjonskapsler (cookies). Det er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på din datamaskin når du åpner en nettside. Dette er en standard teknologi som de aller fleste nettsider bruker. Boreal.no bruker informasjonskapsler for å forbedre deg brukeropplevelse og samle inn statistikk. VI lagrer aldri informasjon som kan identifisere deg personlig.

Dersom du ikke ønsker dette, kan du lese om administrering av informasjonskapsler på nettsiden nettvett.no. 

Dette er informasjonskapsler vi benytter:

  • For å få publiseringsløsningen til å fungere: Kapselen CorePublishSession; kapselen fjernes fra datamaskinen når du lukker nettleseren.

  • For å identifisere hvilken type enhet og nettleser du bruker: Kapselen Ctdevicecachekey; kapselen har en varighet på en uke og gjør det mulig for vår nettside å presentere innhold til riktig type enhet (pc, mobil, nettbrett, etc.).

Lagring av besøksstatistikk

Boreal.no lagrer besøksstatistikk for hele nettstedet. Statistikken brukes hovedsakelig til å videreutvikle nettstedet. Vi benytter Google Analytics til å lagre besøksdata. IP-adresser lagres ikke over tid og det er ikke mulig for oss å knytte besøksstatistikk opp mot den enkelte besøkende. Besøksstatistikken er kun tilgjengelig for webredaksjonen og it-ansvarlig i Boreal.

Når du leser våre nettsider, vil det bli lagret informasjon i statistikk- og loggfiler. Systemet lagrer user agent, ip-adresse og hvilken side den besøkende har besøkt i en rådata-tabell. Denne informasjonen blir i neste omgang benyttet til å generere statistikk for antall sidevisninger per objekt (menypunkt, artikkel, fil), per host og per søkeord. Alle data i rådatatabellen blir slettet etter to dager og den gjenværende statistikken inneholder deretter bare oppsummerte data som ikke kan brukes til å identifisere hver enkelt bruker.

Vi lagrer user agent, ip-adresse og hvilken side den besøkende har besøkt i webserverens logger. Disse loggene blir utelukkende brukt til arbeid rundt feilsøking og sikkerhet. Ingen data blir trukket ut eller brukt fra disse loggene. Loggene slettes etter et gitt intervall (normalt 4 uker). Kun administratorer av webserveren (drift) har tilgang til disse.