Fra og med 01.01.2020 vil forhåndskjøpte verdikort utleveres i billettboden på fergekaien mot fremvisning av gyldig kvittering og legitimasjon.

Boreal Sjø ble i februar tildelt løyve for privat fergedrift på strekningen Lauvvik–Oanes på Høgsfjorden i Rogaland. Første avgang med Boreal blir fra Oanes klokken 00.00 1. januar 2020.

Boreal har lagt opp til en rutetabell med høy frekvens på sambandet.

Last ned rutetabellen her

Verdikort

Billetter og verdikort kan kjøpes i billettboden på fergekaien eller om bord på fergen. Reisende uten kjøretøy betaler fast lavpris. Reisende med kjøretøy får 40 prosent rabatt på fergebilletten ved bruk av verdikort. Passasjerer i bil reiser gratis.

Les mer om betalingsløsningen her

Boreal har lagt vekt på å ha et takstsystem som skal være enkelt for de reisende på sambandet.

Last ned takster her

MF «Preikestolen»

Sambandet skal trafikkeres av fergen «Bjørnefjord», som vil få det nye navnet «Preikestolen». Pendelfergen er bygget i 1990, og har plass til 399 passasjerer og kapasitet til 105 personbiler eller 10 vogntog. Fergen er 87 meter lang og 15 meter bred, og er sertifisert for fartsområde 2.

Basert på antall reisende vil Boreal Sjø på sikt vurdere å sette inn en elektrisk ferge i sambandet.

Boreal er et ledende konsern innen mobilitet i Norge, og opererer buss, båt og bane. Hovedkontoret er i Stavanger, og Boreal har 2700 medarbeidere.