Torsdag 4. juli relanseres Flybussen Sandnes som Henta.no – og samtidig utvider Boreal Travel til også å betjene Austrått.

 

– Henta.no er en smart og nyskapende tjeneste som Boreal Travel har lagt ned svært mye tid og krefter på å utvikle. I Boreal jobber vi for at flest mulig skal reise kollektivt, og at våre transportmidler skal være så miljøvennlige som mulig. Vi skal være en pådriver for nye og bærekraftige mobilitetsløsninger, sier Atle Førsvoll, som er avdelingsleder for ekspressbuss og sesongprodukter i Boreal Travel.

Sandnes er først ut, men på sikt har Boreal en plan om å benytte tjenesten på en rekke av busstilbudene som tilbys rundt om i landet.

Kundene kan benytte seg av tjenesten på nettsiden Henta.no eller i egen app. Her velger man nærmeste holdeplass på kartet. Booking av reise må skje senest kl. 18:00 dagen i forveien. Ved reiser til Stavanger lufthavn, Sola velger man tidspunktet man ønsker å ankomme flyplassen, og vil da motta et varsel om når bussen henter deg når bookingen stenger dagen før avreise. Ved reiser fra Stavanger lufthavn, Sola velger man tidspunktet man skal dra fra flyplassen.

– Vi vet at kundenes forventninger er høye, og vi skal levere et godt tilbud som er enkelt for alle å benytte seg av. Tjenesten blir selvforklarende, men dersom noen likevel trenger ekstra hjelp med bestillingen, er det mulig å ringe vår kundeservice for assistanse, sier Førsvoll.

Når det nærmer seg avgang, vil det være mulig å se hvor bussen befinner seg i sanntid. Rutene settes opp automatisk ved hjelp av Google Maps, og bussen vil kun kjøre innom holdeplasser det er booket avgang fra, noe som vil gjøre tjenesten svært effektiv.

Miljøvennlig alternativ

Gjennom Henta.no-tjenesten vil Boreal Travel betjene Sandnes sentrum som før, men utvider nå i tillegg til å dekke Austrått.

– På sikt er vårt mål å nå flest mulig i Sandnes. Vi har lojale kunder, og det setter vi stor pris på. Vi merker at det er et stort engasjement rundt Flybussen Sandnes, sier Førsvoll.

Flybussen Sandnes er et miljøvennlig alternativ, og Boreal Travel ønsker at flest mulig skal benytte seg av bussen framfor å ta sin egen bil til flyplassen.

– Sånn som situasjonen er nå, hender det av og til at vi kjører med tomme busser. Det er verken miljømessig eller økonomisk forsvarlig. Med det nye tilbudet unngår vi dette, sier Førsvoll.

I forbindelse med lanseringen av Henta.no, introduserer Boreal Travel en rabattstige for Flybussen Sandnes. Dersom to voksne reiser sammen, vil de få 10 prosent avslag i pris, mens det ved tre voksne vil bli 20 prosent avslag. Dersom fire eller flere reiser sammen, vil det bli hele 30 prosent i avslag.

– Vi har også en introduksjonsrabatt på 50 prosent de to første månedene. Vi ønsker at folk skal bli kjent med tjenesten, og håper at mange vil benytte seg av den, sier Førsvoll.

Rabattkoden man må bruke for å benytte seg av introduksjonstilbudet er «Sommer».