I månedsskiftet oktober/november overtar Boreal driften av kioskene på fergesambandene Sandnessjøen–Dønna, via Løkta og Flostad–Søvik, via Austbø og Brasøy.

– I takt med at det er kommet nye og brukervennlige betalingsløsninger ønsker Boreal å tilby døgnåpne kioskløsninger hele året under egen drift. Kioskene vil omprofileres samtidig som vi viderefører et godt utvalg av kioskvarer, ferske matvarer og god kaffe som reisende er vant til å se i kioskene. Vi jobber også kontinuerlig med å utvikle vareutvalget, sier daglig leder Steinar Mathisen i Boreal Sjø.

Åpningstiden blir betraktelig forbedret med denne løsningen, og kioskene vil nå være åpne i hele rutens seilingstid året rundt.

– Kioskene får enkle gjør-det-selv-løsninger der kundene forsyner seg og betaler selv. Dette er en løsning lik den som finnes i mange dagligvarebutikker i dag, og som også er i bruk på mange fergesamband langs kysten, sier Mathisen.

I de travle sommermånedene med mange reisende vil kioskene fortsatt være betjent.

– Kvalitet er en av kjerneverdiene i Boreal, og vi jobber hver dag for at våre kunder skal få en god reiseopplevelse. Nå ser vi frem til å starte de nye kioskene med et godt sortiment og kraftig forbedret åpningstid, sier Mathisen.

Det nærmer seg datoen for at Boreal overtar driften, og grunnet klargjøring vil kioskene dessverre være stengt i et par dager. I denne perioden vil Boreal tilby gratis kaffe og noe godt å bite i til de reisende.

Mathisen ønsker å understreke at driverne av kioskene på sambandene har gjort en god jobb, og disse fikk derfor i en tidlig fase tilbud om å fortsatt levere andre tjenester til Boreal.

– En av driverne har takket ja til dette, og det setter vi stor pris på, sier Mathisen.

Boreal følger til enhver tid gjeldende råd og retningslinjer for smittevern fra Folkehelseinstituttet, og er svært opptatt av at disse følges av medarbeiderne. De reisende oppfordres også til å ta hensyn til medpassasjerene og følge rådene fra helsemyndighetene.

Boreal er et ledende konsern innen mobilitet i Norge, og opererer buss, båt og bane. Boreal har 2700 medarbeidere over hele landet.