Fra og med 01.01.2020 vil forhåndskjøpte verdikort utleveres i billettboden på fergekaien mot fremvisning av gyldig kvittering og legitimasjon.

Boreal Sjø ble i februar tildelt løyve for privat fergedrift på strekningen Lauvvik–Oanes på Høgsfjorden i Rogaland.

– Boreal legger vekt på å ha et takstsystem som skal være enkelt for våre reisende. Sambandet mottar ikke offentlig tilskudd, og vi er spent på hvor mange som vil benytte seg av tilbudet, sier konsernleder Kjetil Førsvoll i Boreal.

Sandnes-ordfører Stanley Wirak ser fram til at Boreal starter driften av sambandet.

– Fergeforbindelsen blir en viktig samferdselsåre i nye Sandnes kommune, og vi har tro på at dette blir et godt tilbud for lokaltrafikk, nyttetrafikk og turister som skal til Preikestolen, sier Wirak.

Boreal legger opp til en rutetabell med høy frekvens på sambandet.

Verdikort

Billetter og verdikort kan kjøpes i billettboden på fergekaien eller om bord på fergen. Reisende uten kjøretøy betaler fast lavpris. Reisende med kjøretøy får 40 prosent rabatt på fergebilletten ved bruk av verdikort. Passasjerer i bil reiser gratis.

Mer informasjon om betalingsløsningen finner du her.

«Preikestolen»

Sambandet skal trafikkeres av fergen «Bjørnefjord», som vil få det nye navnet «Preikestolen». Pendelfergen er bygget i 1990, og har plass til 399 passasjerer og kapasitet til 105 personbiler eller 10 vogntog. Fergen er 87 meter lang og 15 meter bred, og er sertifisert for fartsområde 2.

– Boreal har en ambisjon om at våre ferger skal være utslippsfrie, og vil basert på antall reisende vurdere å sette inn en elektrisk ferge i sambandet på sikt , sier Førsvoll.

Boreal er et ledende konsern innen mobilitet i Norge, og opererer buss, båt og bane. Hovedkontoret er i Stavanger, og Boreal har 2700 medarbeidere.