Sambandet ble innstilt som følge av kraftig redusert passasjerantall som en konsekvens av myndighetspålagte restriksjoner for å hindre spredningen av koronaviruset.

– Koronasituasjonen påvirker fortsatt reisemønsteret i hele vårt konsern og i kollektivbransjen for øvrig. Vi har fått mange henvendelser fra både lokalbefolkning, næringsliv og politikere som ønsker at vi skal starte opp sambandet, og vi vil oppfordre alle som har etterspurt tilbudet til å benytte seg av det, sier konsernleder Kjetil Førsvoll i Boreal.

Boreal setter ved oppstart inn pendelfergen «Petter Dass», som har vist seg velegnet i sambandet. Fartøyet har kapasitet til 50 personbilenheter og 299 passasjerer.

Sambandet starter opp igjen med samme høye frekvens som før, men vil inntil videre ha en åpningstid fra 06.00 til 18.15 på hverdager og 09.00 til 18.15 i helger.

For å skape en enklere reisehverdag for trafikanter går Boreal over til AutoPASS-systemet på sambandet. Dette medfører at reisende med AutoPASS-brikke eller AutoPASS for ferje-avtale bare kan kjøre om bord uten å måtte betale fysisk eller levere kort.

Reisende kan finne all info omkring sambandet på Preikestolfergen.no.

Boreal er et ledende konsern innen mobilitet, og drifter kollektivtransport med buss, båt og bane. Hovedkontoret er i Stavanger, og Boreal har 2700 medarbeidere.