– Boreal skal være en pådriver for fremtidige bærekraftige mobilitetsløsninger, og vi er stolte over å kunne sette Norges første helelektriske ekspressbuss i drift. Det betyr null utslipp og stillegående, komfortabel transport for våre reisende, sier daglig leder Owe André Askeland i Boreal Travel.

Allerede i 1994 satte Boreal i gang et prøveprosjekt med elbuss i trafikk, og i 2015 var konsernet først i Norge med elektriske busser i ordinær rutetrafikk. 

– Nå er vi i full gang med arbeidet med det grønne skiftet også i det kommersielle markedet. I 2021 registrerte vi den første helelektriske turbussen i Norge, og året etter satte vi i drift landets første elektriske flybuss. Nå har vi et stort antall elektriske fly- og turbusser, og på sikt er målet at hele bussparken vår skal elektrifiseres, sier Askeland.

Markering i Trysil

Den splitter nye elbussen settes i drift på Trysilekspressen 25. juni. Begivenheten markeres ved at både avgangen fra Oslo og fra Trysil er gratis denne dagen. Alt man som reisende trenger å gjøre, er å forhåndsbestille billett på web eller i app. Det blir også en markering ved Trysil Busstasjon kl. 10:00 denne dagen, og alle som vil kan få bli med på en testtur med bussen i nærområdet.

– Vi ønsker alle hjertelige velkommen, og ser fram til å ta Trysilekspressen et stort steg i retning av et enda mer bærekraftig kollektivtilbud, sier Askeland.

Den nye bussen har en rekkevidde på mellom 500–600 km på sommerstid, og Boreal forventer en god rekkevidde også med vinterforhold.

Helårsdestinasjon

Trysilekspressen driftes av Boreal Travel. Ruten er en del av NOR-WAY Bussekspress, som er et norsk merkevaresamarbeid mellom ulike busselskaper som står for driften av en rekke ekspressbussruter i Sør-Norge.

Med kort reisetid fra Oslo til Trysil er Trysilekspressen et godt alternativ for alle som vil reise mer miljøvennlig.

Trysil byr på opplevelser for hele familien både i sommer- og vinterhalvåret. Trysilekspressen er også et viktig tilbud for lokalbefolkningen og reisende fra Elverum og Oslo lufthavn.

Boreal er et ledende mobilitetskonsern, og drifter kollektivtransport med buss, trikk, hurtigbåt og ferge over store deler av Norge og i Nord-Sverige. Konsernet driver i tillegg tur/charter, ekspressbuss og flybuss samt tilbyr reiser i inn- og utland. Hovedkontoret er i Stavanger, og Boreal har 2700 medarbeidere.